siapa kenal Nick Vujicic?????

Thursday, January 27, 2011


Yaaa~ siapa kenal mamat ensem ni siapa dia sebenarnya??? korang tau tak? apa? tak tau?? tak apa, ambe akan kenalkan siapa mamat ni. ehhhh~ kenapa pulak tetiba je nak kenalkan mamat tah siapa ni kan, apa yang menariknya dia ni?? Baik aku amik tau pasal penyayi jepun comel lote kesayangan aku tu...haiz..

Sebenarnya Nick Vujicic ialah seorang yang...
_

_

_

_

_

_

_

_

_


yaa.. Dia seorang yang dilahirkan tanpa tangan dan kaki ( kaki dia ada kecik tu je). Seorang penceramah motivasi yang sangat terkenal. Dah bagi motivasi kat macam-macam negara. Jom kita kenal-kenal dan ambil tahu sikit sebanyak kisah hidup dia~

Nicholas James Vujicic dilahirkan pada 4 Disember 1982 yang dilahirkan di Brisbane, Australia tanpa tangan dan kaki akibat dari penyakit yang dikenali sebagai Tetra-amelia yang jarang berlaku. Semasa zaman persekolahan, beliau selalu dibuli sehingga mengakibatkan beliau sangat tertekan sehingga pernah melakukan cubaan membunuh diri sejak berumur 8tahun. Semasa berumur 10tahun, beliau pernah cuba melemaskan diri dengan air sedalam 4inci. Beliau mula bangkit apabila pada suatu hari, ibu beliau menunjukkan article tentang seorang yang kurang upaya yang berjaya di surat khabar. Beliau menjadi graduan universiti dengan double major dalam jurusan perakaunan dan perancangan kewangan. Sehingga beliau memfokuskan diri sebagai seorang motivator sehingga sekarang.



Nick Vujicic Quotes:-

  • "I never met a bitter person who was thankful. Or a thankful person who was bitter"
  • "If I fail, I try again, and again, and again. If YOU fail, are you going to try again? the human spirit can handle much worse than we realize. It matters HOW you are going to FINISH. Are you going to finish strong?"
  • "The challenges in our lives are there to STRENGTHEN or CONVICTIONS.They are NOT there to run us over."
  • "Life without limbs? or life without limits?"
  • "In life you have a choice: Bitter or Better. Choose better, forget bitter."
  • "Fear is a bigger disability than having no arms and no legs."

3 comments:

AesyaZealous said...

bersyukurlah kita sempurna seadanya

Shairazi Saidin said...

alhamdulillah kita sempurna.

new entry:
http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/01/bermain-dengan-sunyi.html

BudakNakal said...

alhamdulillah.. sepatutnya kita yang lebih sempurna kena lbih kuat berusaha n xmuda giv up

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...